Twee mannen in stad aangehouden voor drugshandel

Op woensdagmiddag 12 juli hield de politie een actie waarbij zij drie woningen en een kelderbox tegelijk binnenviel. Verschillende soorten drugs, geld en spullen werden in beslag genomen. Ook heeft de politie tijdens de actie twee mannen van 24 en 37 jaar oud aangehouden op verdenking van het handelen in verdovende middelen.

De politie kwam de verdachten op het spoor in een lopend onderzoek naar druggerelateerde feiten in de stad. Dit onderzoek resulteerde in doorzoekingen in drie verschillende woningen rond het centrum in Almere. Tijdens de huiszoekingen werden meerdere soorten verdovende middelen, contant geld en diverse gegevensdragers aangetroffen en in beslag genomen. 

Rolmodel voor jongeren  

De aangehouden mannen kunnen worden gezien als negatief rolmodel voor jonge mensen. Drugscriminelen investeren in (kwetsbare) wijken om respect en afhankelijkheid af te dwingen. Soms kiezen zij jongeren in hun netwerk om klussen voor hen te laten doen, zodat zij zelf buiten beeld blijven. Jongeren beseffen zelf vaak niet dat zij door middel van die ‘klusjes’ (onbedoeld) toetreden in de criminaliteit. Ze worden aangetrokken door het geld, de dure spullen en de status. Maar eenmaal toegetreden is het door het ‘snelle geld’, geweld, afpersing, schulden en/of gebrek aan toekomstperspectief moeilijk om eruit te stappen.

Samen strijden tegen drugscriminaliteit

In de strijd tegen handel en het gebruik van drugs werkt de politie samen met de gemeente, het Openbaar Ministerie en andere organisaties, zoals het RIEC. Maar die strijd kan de politie en de overheid niet alleen. zij hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u één van deze signalen?

  • Jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers.
  • Een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’.
  • Veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden.

Meld deze dan bij politie of uw wijkagent. Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Ook kunt u anoniem melden via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Geschreven door