Almere City FC kijkt veelbelovend uit naar eerste competitietreffen.

Almere City FC heeft dinsdag een oefenduel tegen Jong PSV gewonnen. De Almeerders waren met 3-2 te sterk voor de ploeg uit Eindhoven. Bij de rust leidde de Almeerders met 1-0.

Almere City kwam na ruim een half uur op voorsprong. Layee Kromah werd in de zestienmeter onderuit neergelegd. De toegekende penalty  werd benut door Rajiv van la Parra.

Uithaal.

In de tweede helft begon de ploeg van trainer Alex Pastoor flitsend. Van la Parra kon na een mooie actie uithalen. De doelman van PSV kon de bal niet klemvast krijgen, waarna Bradly van Hoeven de bal eenvoudig kon intikken. Een minuut later viel ook de derde Almeerse treffer. De Belg Milan Corryn kon de bal, die werd getoucheerd, vanaf zestien meter hard en vlak onder de lat binnen schieten. In de 68e minuut kon Jong PSV iets terug doen via een benutte strafschop van Simon Colyn. In de slotfase moest City FC nog een tegentreffer toestaan. PSV-er Jason van Duiven kon uit een vrije trap de eindstand op 3-2 bepalen.

Het was voor City de zesde en laatste oefenwedstrijd voordat de ploeg als debutant aan de competitie in de Eredivisie begint. De Almeerders spelen zondagmiddag de eerste wedstrijd voor eigen publiek tegen FC Twente.

Geschreven door