Ergernis bij politiek over sluiting stationsingang

De proef met afsluiting van een toegang van station Almere Centrum roept irritatie op bij raadsleden van VVD en Denk. NS besloot onlangs de verbinding naar het busplatform buiten de spitsuren af te sluiten.

NS en ProRail hebben de ingang in daluren gesloten vanwege overlast. Van die route wordt veelvuldig gebruik gemaakt door mensen die geen vervoerbewijs hebben en zich agressief gedragen. Bij de overige toegangen is meer toezicht en sociale controle.

NS, ProRail en gemeente hebben gesproken over maatregelen tegen de overlast. Die gesprekken hebben nog niets opgeleverd.

VVD-raadslid Lesley van Hilten wil van het college weten waarom niet gekozen is voor optreden tegen de overlastgevers. De VVD vindt het onbegrijpelijk dat de problemen onvoldoende worden aangepakt en constateert dat Almeerders de dupe worden.

Hassan Buyatui van Denk verwacht dat de gekozen maatregel de problemen niet oplost. Hij denkt dat de overlast zich zal verplaatsen.

Geschreven door