Opnieuw veel wietkwekerijen in Almere gevonden

Almere is een hotspot van wietkwekerijen. Vorig jaar werden hier 28 van dergelijke activiteiten ontmanteld. Verdachten liepen in veel gevallen tegen de lamp door illegaal aftappen van stroom.

Nergens anders in Flevoland werden zoveel ontdekkingen gedaan. Toch waren het er dat jaar minder dan in 2021. Toen werden 39 kwekerijen opgerold.

In heel Nederland was in 2022 Amsterdam kampioen met de meeste opgerolde kwekerijen, blijkt uit cijfers van het AD. De provincie met de grootste vangst was Zuid-Holland.

Almere staat op een zesde plaats van de dubieuze lijst. Drie grote steden leverden meer vondsten op, evenals Enschede. De politie constateert dat buren die iets in de gaten hebben, vaak geen melding doen. Toch is de nabijheid van een wietkwekerij een gevaar, zegt een politiewoordvoerder in de krant.

“Brand- en ontploffingsgevaar door bijvoorbeeld kortsluiting, lekkages en wateroverlast, criminelen in de wijk, een toename van het aantal straatdealers, verloedering van de leefomgeving en niet te vergeten: de rekening van gestolen water en elektriciteit die de samenleving indirect betaalt.”

Geschreven door