Frank Kroon van De Bongerd is conciërge van het jaar!

De D66-verkiezing van de Beste conciërge van Almere 2021 is bekend. Vanmorgen werd Frank Kroon werkzaam bij De Bongerd in Almere Stad totaal verrast op zijn school. Uit meer dan 70 inzendingen is hij verkozen tot Almeerse conciërge van het jaar.

Een week lang was in het diepste geheim het gehele team van De Bongerd bezig om de uitreiking tot een onvergetelijke dag te maken. Nadat de jury had besloten om Frank uit te verkiezen werd er contact gezocht met de school. Nietsvermoedend werd Frank naar het hoofdgebouw gelokt. Op het schoolplein werd hij opgewacht door zijn collega’s en een aantal leerlingen. Na warme woorden van de directeur volgde de uitreiking van de inmiddels bekende beker.

D66 Raadslid en juryvoorzitter Sven van der Burg: “Ook dit jaar zijn we weer overstelpt met nominaties. De scholen hebben dit jaar echt hun best gedaan om zo creatief en origineel mogelijke steunbetuigingen te maken. De jury had het dus wederom niet makkelijk. Frank is de terechte winnaar dit jaar omdat hij hele bijzondere kwaliteiten in huis heeft. Naast zijn tomeloze inzet weet hij iedere leerling op de Bongerd weer het gevoel te geven welkom te zijn en dat is juist op deze school extra belangrijk.”

Op De Bongerd wordt speciaal onderwijs gegeven voor kwetsbare kinderen. De jury was vooral onder de indruk door het feit dat Frank zich heeft laten omscholen en na korte tijd al zo’n goede bijdrage levert aan het pedagogische klimaat van de school.

“We ontvingen een hartverwarmend filmpje van zijn collega’s en de leerlingen over de bijzondere rol die Frank vervult op De Bongerd, daarmee was het voor ons duidelijk, Frank Kroon is dé conciërge van 2021”, aldus Sven van der Burg.

D66 Almere organiseert deze verkiezing inmiddels al voor de negende keer op rij. D66 Almere zet zich in voor conciërges op alle scholen. Conciërges vervullen een hele belangrijke rol op de school, met deze verkiezing worden zij in het zonnetje gezet.

Geschreven door