Almeerse kei voor sportief rolmodel Isaura

Almere heeft er weer een kei bij. De Almeerse Kei is de gemeentelijke onderscheiding voor jongeren (4-18 jaar) die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere. Op dinsdag 5 september reikte burgemeester Hein van der Loo een Almeerse Kei uit aan Isaura Ommen (17). 

Isaura stond nietsvermoedend een kickboksles te geven toen ze werd verrast door een bezoek van burgemeester Hein van der Loo. Onder applaus van haar pupillen, nam zij een beeldje en oorkonde in ontvangst. Burgemeester Hein van der Loo: “Met haar inzet en doorzettingsvermogen is Isaura een sportieve inspiratiebron voor kinderen én grote mensen. Isaura is een fantastisch voorbeeld en Almere is trots op haar. Een echte Almeerse kei!”

Isaura (17 jaar) krijgt de kei omdat zij al zo jong een rolmodel is voor haar omgeving. Bij kickboksschool La Taurina geeft Isaura kickbokslessen aan jonge meiden. Ze leert hen om sterker te worden en op zichzelf te vertrouwen. Ook op andere locaties geeft ze les en doet ze projecten, allemaal naast haar eigen opleiding.

Ben jij een Almeerse Kei?

De Almeerse Kei wordt sinds 2008 uitgereikt en is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel; bijzondere prestaties leveren op het gebied van sport of cultuur, een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren, of een bijzondere heldendaad hebben verricht. 

Iedereen kan een kind nomineren, dit kan het hele jaar door. Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Lees op de aanmeldpagina meer over hoe je een bijzonder kind kunt nomineren.

De jury van de Almeerse Kei bestaat uit:

Stephen Hervij (jeugdagent) )
Esther Hagelaar – van Dijk (raadslid)
Melissa van Zoest (adjunct-directeur basisschool Het Universum)
Gerard Boekhoff (directeur-bestuurder welzijnsorganisatie De Schoor)
Lonneke van Genugten,
Woordvoerder burgemeester Hein van der Loo |Gemeente Almere | 06-27360257 | lefvgenugten@almere.nl

Foto Maarten Feenstra

Geschreven door