Almeerse Sportpenning en Sporthelden van het jaar uitgereikt

Gisteravond heeft Anna de Geus de Almeerse sportpenning ontvangen voor de winst van het WK Zaalhockey eerder dit jaar. Anna de Geus maakte op haar veertiende haar debuut in de hoofdmacht van de Almeerse Hockey Club.

Na drie seizoenen bij de Almeerse, maakte ze in 2018 de overstap naar hockeyclub SCHC, uitkomend op het hoogste niveau. Afgelopen seizoen heeft Anna met SCHC de Gold Cup gewonnen, het bekertoernooi in het Nederlandse hockey. Bij veldhockey kwam Anna eerder uit voor Jong Oranje.

Eerste editie Sporthelden van het jaar

Tijdens deze bijzondere editie van het Sportcafé, reikte wethouder Maaike Veeningen (Sport) ook voor het eerst de prijzen uit voor de verkiezing van Sporthelden van het jaar. Voor deze verkiezing kon gestemd worden binnen drie categorieën: sporttalent, sportvrijwilliger en sportaanbieder van het jaar.

In de categorie Sporttalent kreeg Adith Karthikeyan Priya (17) de prijs voor zijn inzet in het badminton. Adith Karthikeyan Priya is in een half jaar tijd gestegen van de 610e plek op de wereldjuniorranglijst naar de 6e plek. Daarnaast staat hij op een eerste plek op de Europese ranglijst voor junioren en de Nationale Junior Ranglijst Badminton. In juni 2023 is hij eerste geworden bij de Bulgarian Junior U19 International 2023. 

In de categorie Sportvrijwilliger won Cherrelle Snell, die als onmisbare vrijwilliger, bestuurslid voetbalzaken, wedstrijdsecretaris en teammanager zich al meer dan tien jaar inzet voor S.C. Buitenboys.

En in de categorie Sportaanbieder van het jaar, werd de prijs uitgereikt aan Almere City FC voor de historische sportieve prestatie van afgelopen jaar: de promotie naar de Eredivisie, én voor de verschillende manieren waarop de club zich inzet voor de Almeerse samenleving.

Almere sportstad
Almere is een echte sportstad. Dit uit zich in een klimaat waar sporters de kans krijgen door te groeien naar de topsport. Maar sporten is meer dan bewegen. Een stad die beweegt, is een stad met gezondheid en preventie in haar hart. Daarom wil de gemeente ook dat iedereen in beweging komt en blijft. En mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, wil de gemeente daarbij ondersteunen. Wethouder Maaike Veeningen: “Voor sommigen is sport een doel, voor ander een mogelijkheid ergens uit te ontsnappen. Voor de een brengt het rust in haar hoofd, de ander krijgt er juist energie van. De een doet het als hobby, de ander heeft er haar levensdoel van gemaakt. Sport verbindt, in goede en slechte tijden. En het inspireert. Als gemeente zijn we erg trots op iedereen die een bijdrage levert aan het in beweging brengen van onze inwoners. Daarom willen we de vrijwilligers in de sport, de sportaanbieders en de sporttalenten ieder jaar in het zonnetje zetten tijdens de Almeerse Sportheldenverkiezing.”

Foto Frans van der Ven, beeldhouwer.

Geschreven door