Almeerse zakenman Harry Wijnschenk op kandidatenlijst Belang van Nederland

De Almeerder Harry Wijnschenk staat op de kandidatenlijst van Belang van Nederland, de partij van Wybren van Haga. Op nummer 14. Zaterdag presenteerde BVNL haar kandidatenlijst en  haar verkiezingsprogramma ‘Nederland Voorop en Vooruit’.

Wijnschenk stelt dat het “tijd is voor een andere wind” in het land. Werken moet weer lonen in het land en de voedselzekerheid en de leefbaarheid in Nederland moeten worden gewaarborgd.

BVNL gaat met het volste vertrouwen de verkiezingen in. De partij gaat uit van zeven Kamerzetels.

Van Haga: “BVNL wil een asielstop doorvoeren, hardwerkende Nederlanders belonen, het midden- en kleinbedrijf steunen, onze zwaarbevochten pensioenen overeind houden, gratis OV invoeren, de woningnood oplossen en onze (ouderen)zorg weer op peil brengen.”

Wijnschenk deed ook mee aan de Provinciale Statenverkiezingen. Daar werd hij niet in gekozen. Ook wilde hij de Eerste Kamer in, maar ook dat lukte niet.

Wijnschenk was na de moord op Pim Fortuyn fractievoorzitter van de 26-zetels tellende LPF-fractie in de Tweede Kamer. “Het Fortuynisme verdient het om nieuw leven ingeblazen te worden. Dat is meteen ook waar BVNL voor staat,” aldus Wijnschenk. De LPF bestaat inmiddels niet meer. De partij werd na een roerig bestaan opgeheven. 

Foto aangeleverd

Geschreven door