Almere werkt aan een nieuwe Omgevingsvisie

Almere werkt aan een nieuwe Omgevingsvisie, waarin de visie op de ontwikkeling van de stad tot 2050 wordt vastgelegd. Iedereen kan via verschillende gesprekken meepraten (digitaal of fysiek) over de toekomst van Almere en belangrijke thema’s.

Op dinsdag 19 september is het thema leren en opgroeien in Almere. Een op de veertig kinderen verlaat in Almere school zonder diploma. Dat is helaas meer dan in de rest van Nederland.

Wat zijn de omstandigheden die hier toe leiden? En hoe kunnen we er voor zorgen dat dit verbeterd wordt? Kortom: hoe kunnen we jongeren ondersteunen en het complete onderwijslandschap zo sterk mogelijk maken?

Dat staat centraal in deze aflevering van Almere 2050. De opbrengst van al die gesprekken en reacties betrekken we bij het opstellen van de Omgevingsvisie Almere 2050.

Deze avond komen jongeren natuurlijk zelf aan het woord, maar ook iedereen die met jonge Almeerders werkt krijgen een plek op de zeepkist.

En jij? Ben jij een jonge Almeerder of sta jij in contact met Almeerse jongeren, kom dan vooral ook.

Aanmelden voor het gesprek over leren en opgroeien op 19 september in Casa Casla kan op https://avanti-almere.nl/agenda/almere-2050-4/ en lees ook hoe je mee kunt doen als je er niet bij kunt zijn.

Geschreven door