Huis verduurzaamd? Help je buurtgenoten op weg!

Heb jij je huis verduurzaamd met isolatie, een warmtepomp, HR++ glas of een andere duurzame maatregel? Met jouw ervaringen kun jij andere huiseigenaren op weg helpen.

Stel jouw huis open voor de buurt tijdens Nationale Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november en laat hen de duurzame maatregelen in de praktijk zien. Gemeente Almere ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun duurzame voorbeelden via de Nationale Duurzame Huizen Route te delen.

Voor mensen die aan de slag willen met hun huis, is het heel nuttig om duurzame maatregelen in de praktijk te zien. Door te vertellen waarom jij hiervoor hebt gekozen en hoe jij de verduurzaming hebt ervaren, kunnen bezoekers kijken wat ze willen voor hun eigen huis. Of het nu gaat om HR++-glas, ledlampen of zonnepanelen; alle kennis en ervaringen zijn waardevol.

Meld je woning aan

Als je duurzame stappen hebt gezet, kun je je huis aanmelden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route. Hier kunnen andere Almeerders inspiratie opdoen door verhalen te lezen. Als je het leuk vindt om de maatregelen in de praktijk te laten zien, kan je ook je huis openstellen tijdens de open dagen. Bezoekers kunnen zich dan inschrijven voor een bezoek. Meld je aan via duurzamehuizenroute.nl/aanmelden.

Nationale Duurzame Huizen Route

De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Al meer dan 2.100 duurzame huiseigenaren delen hun verhaal op het platform. De Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, 140 gemeenten en 6 provincies.

Geschreven door