Spectaculair Europees Kampioenschap Challenge Almere-Amsterdam

Menno Koolhaas in recordtijd kampioen, grandioze overwinning Els Visser

Twee Nederlanders op het hoogste treetje van het podium bij Challenge Almere-Amsterdam: het is al meer dan tien jaar niet gebeurd, maar uitgerekend vandaag, tijdens het Europees Kampioenschap, gebeurde het. Op een nu al historische dag liep Menno Koolhaas in een parcoursrecord van 7:36:36 naar de snelste tijd ooit in Almere – en daarmee de Europese titel – terwijl Els Visser net boven het parcoursrecord bleef steken, maar desalniettemin in een grandioze eindtijd van 8:36:25 finishte en zich tot Europees Kampioen kroonde.

Via onderstaande rode button vind je ons uitgebreide wedstrijdverslag, inclusief quotes en video-interviews.

Foto Tim Morris, morgen uitgebreide foto reportage.

Geschreven door