Verdienstelijk gelijkspel voor SC Buitenboys bij AFC.

SC Buitenboys heeft in de tweede klasse A een punt weggehaald bij AFC. De ploeg van Dennis Verwer speelde een goede wedstrijd op sportpark Goed Genoeg en had zelfs nog kans op een overwinning.

Betere spel.

Het werd een gelijkopgaand duel in Amsterdam en er was veel veldspel op het middenveld. Bij vlagen was het toch Buitenboys die de toon aangaf maar kon dat in eerste instantie niet in een goal uitdrukken. Het betere spel van de Almeerders werd uiteindelijk beloond toen Tyrell Burleson zijn ploeg na een mooie aanval op 0-1 zette.De strijd ging nu weer gelijk op en kreeg de thuisclub ook wat kansen maar bij Buitenboys achterin was men attent en gaf men weinig weg en liep AFC vaak achter de feiten aan. Tot aan de rust bleef de 0-1 op het scorebord staan en dat was zeker verdiend gezien het vertoonde spel van de Almeerse ploeg.

Slordigheidje.

Na de rust was het eerste kwartier weer voor Buitenboys maar de score bleef aan Almeerse kant uit. Nu kwam AFC weer beter in de wedstrijd en zakte Buitenboys iets weg en moest in minuut 76 dan ook toestaan dat de Amsterdamse ploeg na een slordigheid bij Buitenboys de gelijkmaker produceerde: 1-1. Beide teams gingen nog wel voor de winst maar kwamen uiteindelijk niet meer tot scoren en was deze uitslag uiteindelijk wel de juiste.

Komende wedstrijd speelt Buitenboys op eigen veld tegen HBOK.