Vertrek kwartiermaker museum roept vragen op

Denise de Boer vertrekt als kwartiermaker voor het gestrande plan voor museum M. Ze wordt zakelijk directeur bij Internationaal Theater Amsterdam.

Ruim drie jaar geleden kreeg zij van de gemeente Almere de opdracht de komst van een museum voor immersieve kunst voor te bereiden. Deel van haar taak was het pilotmuseum op het Floriadeterrein op te zetten. Eerder dit jaar besloot het college van burgemeester en wethouders niet met de museumplannen verder te gaan.

Raadslid De Leeuw van Ap/Opa wil van het college weten of de functie van kwartiermaker wordt opgeheven met het vertrek van De Boer. Ook informeert hij of er nog andere functies zijn waarvoor het stoppen van de plannen gevolgen heeft. Hij wil weten of het voornemen bestaat nog contracten te verlengen. Ook vraagt hij of werkelijk alle ontwikkelingen worden stopgezet, zoals met de raad is afgesproken. (foto huidige expositie in pilotmuseum M)

Geschreven door