Afsluiting Baby Lost Awarness Week met een gezamelijke ceremonie

Zondagavond 15 oktober is om 19.00 uur de Baby Lost Awareness Week (BLAW) afgesloten met de Wave of Light.

In deze week staan we wereldwijd stil bij babysterfte.  In elke tijdzone  wereldwijd worden er om 19.00 uur lichtjes aangestoken zodat er een golf van licht over de aardbol gaat. Bij de afsluiting waren veel (groot)ouders, broertjes en zusjes en andere naasten aanwezig. Om 19.00 uur `xwerden de bloemenbootjes in het Weerwater gelaten en stonden we met lantaarntjes samen langs de waterkant als één grote golf van licht.

De BLAW was dit jaar in Almere neergestreken. Zondag 8 oktober was de opening en gedurende de week stond er op de Esplanade het glazen huis waar iedereen naar binnen kon voor een kaarsje aansteken, een gesprek met een van de vele vrijwilligers of om gewoon even stil te staan. Deze week werd mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente Almere en georganiseerd door Steunpunt Nova.

Foto’s Emiel de Block

Geschreven door