Almeerse Kei voor de bijzondere prestatie van Valentina

Almere heeft er weer een kei bij. De Almeerse Kei is de gemeentelijke onderscheiding voor jongeren (4-18 jaar) die zich op een bijzondere manier en vrijwillig inzetten voor Almere. Op woensdag 18 oktober reikte burgemeester Hein van der Loo een Almeerse Kei uit aan Valentina (10).

Valentina heeft een bijzondere prestatie geleverd. Na de aardbeving in Turkije en Syrië op 6 februari 2023 kwam zij meteen in actie. Ze verkocht zelfgemaakte armbandjes en doneerde de opbrengst aan GIRO 555. Haar actie werd veel gedeeld op sociale media. Valentina is een fantastisch voorbeeld en een echte Almeerse kei. Ze ontving een Kei en oorkonde uit handen van burgemeester Hein van der Loo. “Valentina zag een vreselijke gebeurtenis en heeft meteen bedacht hoe zij zelf kan helpen. Daar ben ik enorm trots op.”

Ben jij een Almeerse Kei?

De Almeerse Kei is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel; bijzondere prestaties leveren op het gebied van sport of cultuur, een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren, of een bijzondere heldendaad hebben verricht. 

Ken je iemand die een Almeerse Kei verdient en wil je diegene voorstellen?
Je kunt je voordracht invullen op almeersekei.almere.nl.

Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. 

De jury van de Almeerse Kei bestaat uit:
Stephen Hervij (jeugdagent)
Esther Hagelaar – van Dijk (raadslid)
Melissa van Zoest (adjunct-directeur basisschool Het Universum)
Gerard Boekhoff (directeur-bestuurder welzijnsorganisatie De Schoor)

Foto Maarten Veenstra

Geschreven door