Almere in top 3 van aantallen claims brandschade

Uit Almere komen relatief veel schadeclaims na woningbrand. Per duizend woningen ging het vorig jaar om meer dan zeven aanspraken op een vergoeding. Ten opzichte van 2021 was wel sprake van een flinke afname.

Over heel Flevoland gaat het zelfs om meer dan tien huishoudens per duizend woningen. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Almere staat met het grote aantal claims op de derde plaats in het land – na Enschede en Tilburg. Overigens is het aantal claims uit Almere vergeleken met 2021 wel fors gedaald; namelijk met bijna tien per duizend huishoudens.

Uit Flevoland en Overijssel kwamen vorig jaar de meeste brandclaims. Noord-Holland telde de minste meldingen. In totaal kwamen uit het hele land 56.000 claims. Een jaar eerder waren het er zo’n vierduizend meer.

Geschreven door