ASC Waterwijk dames winnen nipt van HZM ‘22 en zijn koploper

In de derde klasse B waren de Waterwijk-dames zaterdag te gast bij HZM’22. Waterwijk stond tweede in deze afdeling maar men wilde  natuurlijk weer koploper worden. Na een spannend duel waren de Almeerse dames de betere ploeg en uiteindelijk kwam dit ook tot uiting aan het einde van de wedstrijd. Men is nu weer koploper in deze afdeling.

Kansen

Beide ploegen begonnen met de nodige spanning aan deze competitiewedstrijd. De eerste 10 minuten van de wedstrijd gingen gelijk op, maar al snel begon Waterwijk terrein te winnen en kansen te creëren, maar waren ze niet in staat deze te benutten. Het was pas in de 20e minuut dat Joy Ugwa van Waterwijk zich vanaf ruim 20 meter afstand onderscheidde met een prachtig schot dat de keeper van de thuisploeg wist te verschalken :0-1. Hierna kregen beide teams nog enkele kansen, maar deze werden niet benut. De rust ging dan ook met 0-1 in.

Stevige duels

In de tweede helft van de wedstrijd kwam de thuisploeg fel uit de startblokken en werden de duels steviger. De verdediging van Waterwijk werd herhaaldelijk onder druk gezet, maar met uitstekend keeperswerk van Cathleen Doelwijt hielden de Almeerse dames stand. De thuisclub deed nog wel pogingen om het tij te keren maar Waterwijk gaf niets meer weg en was na veel blesuretijd blij dat de arbiter het eindsignaal liet horen

De trainers Pourchez en Van der Zee waren tevreden over de geleverde strijd, maar zagen nog wat puntjes voor verbetering. Volgende week krijgen de dames van Waterwijk ’s Graveland op bezoek dat dit weekend Roda’23 wist te verslaan en daarmee naar de 3e plaats klom.