Ervaringsdeskundigen, verslaafden, hebben weer een groep geintresserde rondgeleid door Stad

“Indrukwekkend, vooral de verhalen van ervaringsdeskundigen.” “Het geeft een goed beeld waar je terecht komt als je verslaafd bent en geen thuis hebt. En je komt nu op plekken waar je anders niet komt.”

“Heel veel respect voor de mensen die hier werken.” Dit zijn een paar reacties van deelnemers van ‘Lijntje door Almere’.

Belangstellenden mochten tijdens een rondleiding binnenkijken bij Leger des Heils dag- en nachtopvang, Leger der Heils Domus, Leger des Heils begeleid wonen Odeon, hostel en huiskamer van Kwintes en Amethist verslavingszorg. Het doel is om inwoners van Almere te informeren over het aanbod van maatschappelijke instellingen voor mensen die worstelen met verslavingen en dakloosheid.

De organisatie is tevreden over de dag en zegt dat er volgend jaar weer nieuwe momenten worden gepland.

Geschreven door