Klimaatweek Almere: drie Klimaatburgemeesters en een Klimaathuiskamer

Almere heeft dit jaar maar liefst drie klimaatburgemeesters: Chris Soebroto, MariannA Bakker en Emily-Lara Kabos. Tijdens de Nationale Klimaatweek zijn zij op meerdere momenten aanwezig in de Klimaathuiskamer in de Nieuwe Bibliotheek, Stadhuisplein, Almere-Stad.

In de Klimaathuiskamer geven zij en organisaties informatie en tips over onderwerpen als duurzaamheid, hergebruik en energie. Iedereen kan terecht voor een klimaatgesprek.
De huiskamer wordt ingericht in 50- / 60-er jaren stijl toen het klimaat nog geen probleem was, je geen of hooguit 1 auto had, er 1 x per week vis en vliees op tafel kwam en je nog niet op vliegvakantie ging.

De Nationale Klimaatweek duurt van 30 oktober t/m 5 november 2023. De klimaatburgemeesters werken dan hard om klimaat en duurzaamheid in Almere onder de aandacht te brengen met informatie, inspiratie en tips.

“Je kunt het klimaatprobleem vergelijken met een gehuurd bootje. Het helt gevaarlijk over en maakt water. Iedereen moet hozen. Iedereen moet wat”,  aldus klimaatburgemeester Chris Soebroto.

In de bibliotheek in centrum Almere is verder een expo in het kader van het klimaat met een fototentoonstelling van klimaatburgemeester Emily-Lara Kabos.

Eind oktober is op de site het programma te vinden wie wanneer in de Klimaathuiskamer present is voor advies, tips of een klimaatgesprek.

Dinsdag 31 oktober opent wethouder Alexander Sprong de Klimaatweek in Almere.

Meer info: klimaatburgemeesteralmere.com. Mail: Info@klimaatburgemeesteralmere.com

Geschreven door