Windesheim op plek twee in Keuzegids HBO 2024 

Hogeschool Windesheim behoudt een stevige tweede plaats als ‘beste grote hogeschool’ in de Keuzegids HBO 2024. Topopleiding in Almere Ruimtelijke Ontwikkeling. 

Hogeschool Windesheim neemt op de ranking van ‘Beste grote hogescholen’ in de vandaag gepubliceerde Keuzegids HBO 2024, een tweede plaats in achter Avans Hogeschool, met een verschil van één punt. Het is voor de negende keer achtereen dat Windesheim deze positie inneemt. Twaalf bacheloropleidingen van Windesheim krijgen het predicaat ‘Topopleiding’. Deze topopleidingen hebben een score van 75 punten of hoger en krijgen daarmee een duidelijk hogere beoordeling dan het landelijke hbo-gemiddelde, dat op 60 punten ligt.

Bestuursvoorzitter Inge Grimm: “Ik ben trots op deze ereplaats in de Keuzegids. We bieden met elkaar bij Windesheim onderwijs van uitstekende kwaliteit in de regio’s Zwolle en Almere. Alle medewerkers; docenten, onderzoekers, bedrijfsvoering en staf zijn betrokken met onze studenten, elkaar én het werkveld. Samen geven we aan ‘Dichterbij’, het uitgangspunt van onze koers naar 2028, ook echt een concrete inhoud. Gezien worden als de één na beste grote hogeschool in Nederland is erkenning voor het werk dat we met elkaar verzetten.” 

Topopleidingen 

Hogeschool Windesheim behaalt net als vorig jaar voor maar liefst vier vakgebieden een ver bovengemiddelde score, namelijk voor economie en bedrijf, aarde en milieu, exact en informatica, en techniek en ontwerp.  

De twaalf bacheloropleidingen met het predicaat ‘Topopleiding’ zijn in Zwolle: Elektrotechniek, Finance & Control, Global Project and Change Management, Human Resource Management, Logistics Engineering, Logistics Management, Opleiding tot Leraar van de eerste graad in Lichamelijke Opvoeding, Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Frans, Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Gezondheidszorg en Welzijn, Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Wiskunde en Ruimtelijke Ontwikkeling. In Almere: Ruimtelijke Ontwikkeling. 

Geschreven door