9 December kerstmarkt bij ‘t Klankbord Muziekwijk

Op 9 december aanstaande wordt in ontmoetingscentrum ’t Klankbord van het Leger des Heils in Muziekwijk een kerstmarkt gehouden voor zowel de wijk als alle andere belangstellenden.

De markt zal worden geopend door onze burgemeester Hein van der Loo, mede vanwege het feit dat daar ook de landelijke en traditionele kerstpottenactie van het Leger des Heils van start zal gaan. Tijdens de kerstmarkt zullen er allerlei muzikale en sfeervolle momenten zijn.

Het initiatief voor de kerstmarkt is genomen door de initiatiefnemers, Anne Marieke Groot en haar dochter Danielle Claassen.

Wij vonden het leuk om in onze wijk, waar toch meer dan vijftigduizend mensen wonen, iets warms en sfeervols te organiseren,’ vertelt Anne Marieke. ‘Samen met Corry Hoeks van het Leger des Heils, die al eerder zo’n Kerstmarkt had georganiseerd, kwam heel snel een goed samengesmeed idee tot stand. Dat de burgemeester komt voor de opening, vinden we helemaal geweldig.’

Dat het een sfeervolle markt wordt, blijkt al uit het grote aantal aanmeldingen voor kraampjes, inmiddels al dertig stuks, maar vooral uit de muzikale omlijsting.

We zijn vereerd met een strijkkwartet van het Almeers Jeugd Symfonie Orkest, een optreden van balletschool Chantal, een gelegenheidskoor van Ukrainse dames en, hoe zou het zonder kunnen, muzikanten van het Leger des Heils.’

Er dragen meer mensen en bedrijven bij. ’Allereerst de vrijwilligers van het Leger des Heils, natuurlijk. Daarnaast heeft Intratuin, als Muziekwijkse onderneming, een aantal kerstbomen ter beschikking gesteld om door ons tijdens de kerstmarkt te verkopen, waarvan een deel van de opbrengst naar een goed doel zal gaan. Zelfs de aankleding werd ons geschonken door een basisschool.’

De organisatie werd wel enigszins overvallen door de vele positieve reacties na hun aankondiging van de kerstmarkt op Facebook. Bijna zeshonderd mensen reageerden inmiddels.

Als de helft van die geïnteresseerden ook komt, wordt het al een enorm succes en we hopen natuurlijk ook vooral op de Muziekwijkers. Want juist met Kerstmis wil je elkaar ontmoeten, toch?’

Geschreven door