Aardgasverbruik woningen in Almere sterk gedaald

In 2022 verbruikten Almeerse woningen die op gas waren aangesloten bijna 17.4 procent minder gas dan een jaar eerder. Dit cijfer is niet reprecentatief voor de hele stad. De stadsdelen Stad en Poort hebben stads (warmtenet) verwarming. Daar zijn geen gegevens van bekend.

In 2022 nam het gemiddelde aardgasverbruik per woning met 270 kubieke meter af tot 980 kubieke meter, een daling van 21,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Deze landelijke daling in het gemiddelde jaarverbruik van particuliere woningen komt voor circa de helft door het warmere weer in 2022. Ook zuiniger stookgedrag van huishoudens en aardgas besparende maatregelen in (nieuwbouw)woningen spelen mee.

Op dit moment zijn de gasopslagen vol in heel Europa. De gasleveranciers hoeven daardoor op dit moment niet tegen hogere prijzen in te kopen. Via de informatie kanalen worden we opgeroepen om de thermostaat bij aanwezigheid op 19 graden te zetten en in de nacht en afwezigheid op 15 graden.

Eind dit jaar komt het prijsplafond voor energie te vervallen, waardoor u geen korting ontvangt over een bepaald deel van uw verbruik. Woont u in een huurhjuis en valt u onder de minima, komt u in aanmerking voor hulp bij simpele besparingsmaatregelen.

Foto Gasunie

Geschreven door