De FIXbrigade is er om te helpen met kleine klusjes in huis om energie te besparen!

Ze installeren bijvoorbeeld radiatorfolie, plaatsen waterbesparende douchekoppen en vervangen oude lampen door energiezuinige LED-lampen. Iedere bewoner die hulp wil krijgt energiebesparende producten ter waarde van maximaal € 100 cadeau van de gemeente.

De FIXbrigade is in oktober 2023 gestart in een aantal wijken in Almere Haven. Na deze start in Almere Haven, gaan ze naar Noorderplassen-Oost, Waterwijk-Midden en Homeruskwartier-Midden. Ze bieden hulp aan inwoners in een huis met energielabel C, D, E, F of G én die in 2022 energietoeslag hebben ontvangen. Eerst ontvangen deze inwoners een flyer, waarna de FIXbrigade aan de deur komt. Een afspraak maken is niet nodig.

De FIXbrigade werkt in 1 wijk tegelijk om inwoners zo goed mogelijk te helpen. Om zoveel mogelijk mensen te bereiken, lopen ze meerdere keren door een wijk en bellen ze aan bij geselecteerde adressen. Als iemand niet thuis is, doen ze een kaartje in de brievenbus. Je kunt dan zelf een afspraak maken op een moment dat het uitkomt. Kijk voor meer informatie op: https://www.almere.nl/…/hulp-als-je-te…/fixbrigade

Geschreven door