Almere Achter De Schermen: Een programma voor en door Almeerders met een kleine beurs

Omroep Almere heeft per 1 november een nieuw online programma: Almere Achter De Schermen. Het informatieve vrijwilligersprogramma wordt gemaakt voor en door Almeerders met een kleine beurs.

Presentatoren Nancy de Groot en Johan van Kesteren spreken elke aflevering met een studiogast die praktische tips geeft op allerlei gebied. Ook is er aandacht voor betaalbare kunst en cultuur. Zendercoördinator van Omroep Almere Cor Toorenburg laat weten: ”We willen met Almere Achter De Schermen laten zien dat ervaringsdeskundigen in de stad elkaar verstaan. Zij begrijpen welke informatie mensen met een inkomen nét boven, of erger: onder de armoedegrens, werkelijk nodig hebben. In dit programma helpen mensen elkaar op een positieve manier verder.”

Locatiereportages

Reporter Richard Meijer reist voor het programma door de stad om volkskeukens en andere budgetvriendelijke plaatsen in de wijk meer bekendheid te geven. In elke aflevering wordt ook een uitagenda besproken die enkel activiteiten voor weinig of geen geld bevat. Voorzitter Laura Bouwmeester licht de rol van Stichting InnerCircle toe: ”Almere Achter De Schermen” past uitstekend bij onze doelen. Het is onze rol om te zorgen dat kunst en cultuur dichtbij iedereen is. Daardoor hebben wij in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in het trainen van vrijwilligers en het omgaan met kwetsbare groepen in de samenleving. De vrijwilligers van Omroep Almere zijn blij met de professionele training en praktische coaching die wij bieden. Op onze beurt zijn wij als bestuur blij met de aandacht voor betaalbare kunst en cultuur die dit programma biedt.”

Diversiteitsadviseurs

Almere Achter De Schermen wordt mede mogelijk gemaakt door de diversiteitsadviserus van Gemeente Almere en het Oranjefonds. Almere Achter De Schermen verschijnt iedere twee weken online op www.omroepalmere.nl in de Nederlandse taal. Alle contactinformatie van de aflevering staat op het tabblad video – Almere Achter De Schermen. Op het tabblad Nieuwkomers staat het programma met ondertiteling in het Turks, Oekraiens, Pools en Engels.   

Geschreven door