ASC Waterwijk verdiende zeker een punt tegen Zwaluwen ‘30

Het is Waterwijk in de tweede klasse A niet gelukt om met drie punten terug te keren naar Almere. Tegenstander Zwaluwen was iets gretiger en wist tweemaal tot scoren te komen. Waterwijk daarentegen kwam deze middag niet tot scoren maar mogelijkheden waren er zeker. De ploeg bleef tot het einde strijden voor een beter resultaat.

Moeilijk scoren

Dat Waterwijk veel beter kan en ook scoren daar is men het wel over eens maar deze middag lukte dat ook weer niet zoals tegen Arsenal ook het geval was. Het scoren gaat de ploeg van trainer Ryan Smart niet goed af. Wel moest men wat spelers missen maar deze kunnen de komende week wel weer aansluiten, aldus de coach. Wel had Waterwijk in de eerste helft veel balbezit maar kansen waren er niet zo veel, mede door slordigheden in hun spel ontbrak de afronding. Ook was de thuisclub niet scherp in de afronding dus waren de doelpunten voor de rust duur.

Meer druk

In het tweede bedrijf wat wissels bij Zwaluwen en nam de druk op het doel van de Almeerders steeds meer toe en scoorde de thuisclub op een knullige manier en stond het 1-0. Hierna probeerde Waterwijk wel om het tij te keren maar de stugge Zwaluwen verdediging gaf weinig weg. Waterwijk hield nu wel het beste van het spel, maar toen Zwaluwen in de slotfase ook nog de tweede goal scoorden was de strijd beslist en bleven de punten in Hoorn.

Waterwijk likte de wonden en krijgt komende wedstrijd tegen Olympia Haarlem de kans om zich te herstellen. Trainer Ryan Smart heeft zeker nog veel vertrouwen in zijn ploeg en hoopt zaterdag dat zijn ploeg de gecreëerde kansen weer gaat benutten.

foto: De technische staf van Waterwijk gelooft in de ommekeer bij hun ploeg.

Geschreven door