Bedrijventerreinen in Almere krijgen glasvezel

Komend jaar worden meerdere Almeerse bedrijventerreinen voorzien van glasvezel. Begin volgend jaar starten ze met de graafwerkzaamheden op bedrijventerreinen Sallandsekant, Veluwsekant en De Vaart I, II, en III.

Na de werkzaamheden worden bijna 650 ondernemers aangesloten op het netwerk van Glaspoort. De verwachting is dat de werkzaamheden in de zomer van 2024 zijn
afgerond.

Bedrijven blijven bereikbaar
De ondernemers op bedrijventerrein Sallandsekant, net als de ondernemers op bedrijventerreinen Veluwsekant en De Vaart I, II en III krijgen een razendsnelle internetverbinding via het glasvezelnetwerk. Een noodzaak omdat ook veel terreinen geen aansluitingen heeft op de netwerk van Ziggo en de KPN zijn diensten via het kopernetwerk worden afgebouwd.

Er wordt in korte tijd van een paar maanden bijna 150 kilometer glasvezelkabel aangelegd om de bedrijven eigen aansluitingen te geven op het bestaande netwerk. Tijdens de aanleg zal de overlast tot een minimum beperkt worden, waarbij bedrijfspanden steeds bereikbaar blijven.


Vrijblijvende glasvezelaansluiting

Lokale ondernemers krijgen binnenkort een brief met informatie over de vrijblijvende aansluiting op het glasvezelnetwerk door de beheerder van het net.. De aanleg naar de bedrijfspanden en het plaatsen van de glasvezelaansluiting in de panden is kosteloos en brengt geen verplichtingen met zich mee. Met de glasvezelaansluiting biedt Glaspoort ondernemers de
mogelijkheid om zich voor te bereiden op digitale ontwikkelingen.

Maakt u geen gebruik van de diensten straks voor glasvezel, werkt dan mee dat deze wel in het gebouw kunnen worden ingevoerd.


Geschreven door