Forza Almere wint en blijft koploper IJburg op de voet volgen

In de 5e klasse C heeft Forza weer kunnen genieten van een overwinning, tegen Zuidoost United werd met 3-1 gewonnen. Hiermee blijft men in de kopgroep van deze afdeling en volgt men IJburg op korte afstand.

Kansrijk

De eerste minuten van dit duel waren er ook wat kansjes voor de Almeerders,  Rory de Meijer en Mike Lochtenberg waren kansrijk maar de score bleef uit. . Dan begint Zuidoost United ook te voetballen en hebben ze  een paar behoorlijk goede voetballers in de ploeg. Na een kwartier was er slecht uitverdedigen van de  Forza verdediging en komt uiteindelijk voor de voeten van een Zuidoost United speler op de zestien meter en die kon makkelijk binnen schieten: 0-1. Forza werd toch wat onrustig, maar Forza bleef toch wel de betere ploeg en na ruim een half uur spelen komt na een fraaie aanval via Elwin Jansen en Rory de Meijer en een afvallende bal komt voor de voeten van Sem Moolhuizen, die de bal netjes in het lege doel schiet: 1-1. Vlak voor rust krijgt Elwin Jansen met een blessure te maken en moet het veld verlaten, de harde overtreding werd bestraft met een rode kaart voor de Zuidoost United-speler.

Strafschop

Na de rust gaf United zich niet snel gewonnen maar werd niet meer gevaarlijk voor het Forza-doel. Na ruim 60 minuten een lange bal op Rory de Meijer, die links van hem de meegekomen Mike Lochtenberg ziet en deze gaat op doel af, maar de keeper schept de Forza speler. De strafschop werd feilloos door Rory de Meier ingesloten : 2-1. Het wachten is dan op de genadeklap, maar het blijft spannend. Gelukkig valt de 3de want de ruimtes worden groter, uiteindelijk scoort Forza ook de derde goal en is het duel definitief beslist, Ricardo de Jong omzeild de buitenspelval en maakt voor Forza de 3-1.  Daarna nog twee aardige  mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar het blijft bij deze prima 3-1 overwinning, waar de ploeg met elkaar hard voor geknokt heeft.

Forza blijft lekker meedoen in 5C en speelt volgende week de uitwedstrijd bij sv Nieuw Sloten.