Ingezonden Brief | Johan de Leeuw

En toch geen carnaval.

Er deed zich iets bijzonders voor in de raad van donderdag 9 nov.
We stemden over de begroting van 2024. Meestal ben ik de enige die tegenstemt met soms de PVV en/of Respect maar deze keer stemde de gehele oppositie m.u.v. GL tegen.
Hoe kan dat? Nou ja de begroting was zeker niet af en niet compleet. Er zit nog wat aan te komen waardoor er een extra gat komt van 79 miljoen.Het omzetten en herfinancieren van de Floriade BV zal via een Agio storting plaatsvinden en dat betekent dat de schuld van de BV aan de gemeente verdwijnt en de BV een groot vreemd vermogen krijgt.
Maar intussen heeft de gemeente geen vordering meer en dat betekent een slechtere balans.
Leuke verrassing na de behandeling van de begroting was de nieuwe koers die de BV mogelijk gaat varen.  Er wordt mogelijk grond aangekocht door de BV. Tenminste, als de raad de gang van zaken goedkeurt. En dat doen ze natuurlijk alleen als ze slapen. Maar ja , zo kwam er ooit een Floriade. Echt een leuke verrassing op de dag van aanvang van het herfstreces.
In ieder geval zien wij veel beren op de weg en waarom zou je gemeentegrond overdoen aan een BV ?
Waarom willen wij die grond van het Floriade terrein overnemen van een aannemer Laat die aannemer bouwen, daar is hij goed in.  De gemeente heeft ruimschoots aangetoond dat men dergelijk avonturen niet kan besturen. Stel, de gemeente doet iets fout dan is het zeer aantrekkelijk om beslag te leggen op de BV die nu plotseling een grote waarde krijgt.
Waarom doet men dit; men hoopt op deze wijze ooit 20 miljoen van de vennootschap belasting te besparen wegens verrekenbare verliezen.
Is dit belastingontwijking tussen overheidslagen ?
U leest het goed. 79 miljoen investeren en hopelijk ooit 20 miljoen besparen. Dus de Floriade BV wordt Casino BV met nieten.
Maar wij zijn wakker en hebben deze kwestie geagendeerd. Staat voor komende donderdag op de agenda.
Tja, en dan nog even over GL. Waarom stemden zij voor de begroting? Zijn ze vergeten dat een volksvertegenwoordiger namens het volk zit en denken zij dat ze het college vertegenwoordigen?
Zij stemden ook in met een belastingverhoging van 10%. Ja echt waar, 10%. Even goed vasthouden voor 2026. Dan mag u stemmen.
Laten wij maar denken dat ze nog in de Floriade roes verkeren. Daar waren zij ook al voor.

Omroep Almere geeft iedere burger van Almere de gelegenheid een openbrief te plaatsen als opinievorming. Er zijn regels, zo discrimineren we niet. Zijn tegen het beledigen van een ander. Als ook moeten we de afzender weten wie dat is. We zullen contact opnemen om uw identiteit te kunnen controleren.
Stuur naar info@omroepalmere.nl

Geschreven door