Politie houdt grote controles naar ondermijnende criminaliteit

Vorige week heeft de politie op diverse plekken in Almere een grote verkeerscontroles gehouden, waarbij men extra goed lette op signalen van georganiseerde ondermijnende criminaliteit. Die vindt volgens de politie overal steeds meer plaats. Door op vijf verschillende plekken een verkeersfuik te maken en willekeurig auto’s te controleren, gaat de politie de strijd aan tegen de georganiseerde criminaliteit.

En daarnaast, met de donkere dagen weer voor de deur wil men nog nadrukkelijker zichtbaar op straat aanwezig zijn.

In de strijd tegen ondermijning is de hulp van burgers ook nodig. Zie, hoor, of ruik je onraad? Heb je het gevoel dat er iets niet pluis is? Meld het bij de politie. Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel 0800-7000.

Wat zijn ze zoal tegengekomen bij de grote verkeerscontrole op woensdag 1 november? Meer dan 800 voertuigen gecontroleerd.Meerdere inbeslagnames (steekwapens, verdovende middelen). Eén voertuig in beslag genomen. Eén rijbewijs in beslag genomen.
Vier keer rijden onder invloed.

Foto politie Almere

Geschreven door