Ronald Messelink eerste regiodirecteur sociaal domein Flevoland

Ronald Messelink is vanaf 1 november de eerste regiodirecteur sociaal domein van de samenwerkende gemeenten in Flevoland.

Messelink (54) was tot die datum hoofd financiën bij de gemeente Almere. In die functie was hij al intensief betrokken bij de Jeugdhulpregio Flevoland. Met deze functie voegt Messelink een extra hoofdstuk toe aan een maatschappelijk betrokken loopbaan. Daarvoor was hij in directie-, bestuurs- en financiële functies actief voor onder meer ICS, SOMO, Natuur & Milieu en Oxfam Novib.

Met het aanstellen van een regiodirecteur geven de gemeenten een sterke impuls aan de samenwerking op het sociaal domein, die zich met name toespitst op specialistische jeugdhulp, beschermd wonen en maatschappelijke opvang. De directeur geeft in opdracht van gemeentelijke colleges leiding aan de verdere organisatie- en beleidsontwikkeling en is het eerste aanspreekpunt van de partners, zoals aanbieders van zorg en hulp.

Messelink: “Ik zit boordevol energie om met gemeenten en aanbieders te werken aan de kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid van zorg en ondersteuning. Ik kijk ernaar uit om echt een verschil te kunnen maken voor de inwoners van Flevoland.”

Foto www.ronaldmesselink.nl/

Geschreven door