Sporting Almere laat Blauw Wit puntloos vertrekken

In de 5e klasse C heeft Sporting Almere voor eigen publiek weer drie punten gepakt. De ploeg van Tareq-El Magied won na een 0-3 achterstand met 4-3 van Blauw Wit. 

Sporting speelde de slechtste eerste helft van het seizoen en moest toestaan dat de gasten met een ruime 0-3 voorsprong de thuisclub behoorlijk op hun nummer zette. Er waren voor de rust wel kansen voor de Almeerders maar gescoord werd er niet. De voorsprong van de gasten had ook nog hoger uit kunnen vallen maar dat werd Sporting voor de rust bespaard.

Omzettingen

In het tweede bedrijf werd het een ander duel, Sporting had in de rust wat omgezet en dat pakte in de tweede helft goed uit. Men startte de tweede helft dan ook sterk en scoorde al na tien minuten en dat kreeg later nog een vervolg. De strijd werd wat fanatieker wat resulteerde in diverse gele kaarten,en voor Blauw Wit was dat 2x en kon er een speler vertrekken. Hierna ging Sporting alles of niets spelen en met succes, een verdediger eruit en een spits erbij wierp zijn vruchten af. BlauwWit moest zich beperken met verdedigen en Sporting werd sterker scoorde door Jordy Verwilligen (2x) Sherwan Mustafa en was de stand weer gelijk : 3-3. In blessuretijd maakte Sporting ook nog de winnende treffer. Max de Ree liet de Sporting aanhang juichen en scoorde de vierde treffer.  Verder kreeg Blauw Wit geen ruimte meer om langszij te komen en bleven de punten in Almere.

Komende wedstrijd gaat Sporting Almere op bezoek bij de Vecht.

Geschreven door