Word burgerjournalist bij Omroep Almere

Omroep Almere is een nieuwsmedium dat groeit in betekenis. Om dat nog te versterken wil de omroep de redactie groter maken en nog meer burgers informeren over Almere.

De redactie werkt aan nieuws uit de buurt en sportnieuws en levert achtergronden bij gebeurtenissen en ontwikkelingen. Geschreven berichten worden zo bewerkt dat ze ook kunnen worden beluisterd en in andere talen worden gepresenteerd.

Uiteraard krijgen redactionele vrijwilligers een goede opleiding. Journalisten en communicatiedeskundigen nemen dat voor hun rekening. En er wordt uitleg worden gegeven door de websitebeheerder.

Met dat doel houdt de omroep informatiebijeenkomsten op enkele avonden in Casa Casla aan het Deventerpad in Stad. Belangstellenden kunnen zelf aan de slag als ze hun laptop of tablet meenemen.

De redactie levert meer dan geschreven berichten voor de website. Op de radio is elk uur een landelijk, regionaal en lokaal nieuwsbulletin. Op het TV-kanaal draait een beeldkrant en een wekelijks nieuwsjournaal is in voorbereiding.

Uit onderzoek van januari uitgevoerd door de gemeente is Omroep Almere tevoorschijn gekomen als een belangrijke nieuwsvoorziening voor Almere. De werkzaamheden van de redactie kunnen meestal vanuit huis verricht worden. Een redacteur krijgt toegang tot de crm van de website. De redactieleiding blijft de nieuwe medewerkers ondersteunen.

Voor de nieuwkomers in onze stad hebben we een eigen onderwerp in de menubalk. Daar staan clips in andere talen die in het Nederlands of oorspronkelijke taal zijn ondertiteld. Wij nodigen hen met klem ook uit te solliciteren.

Omroep Almere komt graag met je in contact als je met informatie iets wilt doen voor de stad en je tekstvaardigheid wilt toepassen en verbeteren.

Stuur een mail naar hrm@omroepalmere.nl en er wordt door de redactie een afspraak gemaakt voor een gesprek in de studio’s.

Geschreven door