Zorgen om verlies supermarkt in Stedenwijk

Bewoners van Stedenwijk Zuid zijn bezorgd over de toekomst van het ’s Hertogenboschplein. Er heerst onzekerheid over de ontwikkeling van dat plein bij het mogelijke vertrek van de supermarkt.

De onzekerheid bij omwonenden was aanleiding voor raadsvragen van het CDA. Albert Heijn heeft plannen om het plein te verruilen voor de locatie die tennisvereniging HNL in de buurt heeft verlaten. Daarover lopen echter langdurige juridische procedures.

Plannen voor woningbouw op de plek van de winkel stuiten op bezwaren van buurtbewoners die het plein ervaren als een ontmoetingsplek met basisvoorzieningen zoals een buurthuis en een café. Het CDA vindt dat bij de toenemende vergrijzing plekken met voorzieningen nodig zijn.

Volgens de CDA-fractie mogen de juridische perikelen geen reden zijn om geen contact met bewoners op te nemen. Een buurtorganisatie heeft daarover al twee keer de gemeenteraad benaderd. Zij vindt dat de supermarkt op het plein moet blijven en op het terrein van HNL woningen gebouwd kunnen worden.

Geschreven door