Almeerder Rob Kristel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Rob Kristel uit Almere heeft op vrijdag 15 december een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Hein van der Loo. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet als vrijwilliger op het gebied van dierenliefhebberij en sport.

Burgemeester Hein van der Loo: “Al meer dan vijftig jaar actief als vrijwilliger. Wat een prestatie! De inzet van Rob Kristel is van enorme betekenis voor zowel het verenigingsleven als voor de kennis over vogels. Een Almeerder om trots op te zijn.”

Rob Kristel ontving zijn onderscheiding tijdens de opening van een regionale vogeltentoonstelling ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van de Eerste Vereniging van Vogelvrienden te Almere. Als voorzitter van deze vereniging heeft hij hier een grote bijdrage aan geleverd.

Vogelkenner en verenigingsmens

Rob Kristel was vanaf zijn 19e meer dan 25 jaar actief als vrijwilliger en bestuurslid bij Vogelvereniging Avinatura te Amsterdam. Hij organiseerde tentoonstellingen en ledenavonden, en deelde via lezingen de kennis die hij in de loop van de jaren vergaarde. Hij was ook voorzitter van het gewestelijke bestuur van de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders en districtbestuurder in Noord-Holland voor de Nederlandse Bond voor Vogelliefhebbers.

Keurmeester en Almeerse vogelvriend

De laatste vijftien jaar was Rob Kristel internationaal keurmeester van kleurkanaries. Tot op heden is hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Vereniging voor Nieuwe Kleurkanaries te Geel in België. Al vanaf 2009 is Rob Kristel betrokken bij de Eerste Vereniging van Vogelvrienden in Almere, sinds 2020 als voorzitter.

Sport en goede doelen Ook voor sport heeft Rob Kristel zich onvermoeibaar ingezet. Hij was vrijwilliger, trainer, coach en teamleider bij Omnisportvereniging T.O.B. (Trouw Ons Beginsel) uit Tuindorp Oostzaan, Amsterdam. Daarnaast heeft hij vele jaren gecollecteerd voor het Longfonds.  

Geschreven door