Almere klaar voor de 40e editie van de nieuwjaarsduik

Burgemeester Hein van der Loo geeft ludiek startschot. De 40e editie van de Almeerse nieuwjaarsduik is er klaar voor. Op 1 januari 2024 om 12.00 uur geeft burgemeester Hein van der Loo het ludieke startschot voor de duik.

Veel enthousiastelingen kunnen niet wachten tot het zover is. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom op het Haddock Surfstrand.

De 40e editie wordt georganiseerd door Michelle Friedländer. Als rasechte Almeerse vond Michelle dat een 1ste januari zonder duik gewoon niet mogelijk is. “Ik kwam op het idee en begon er steeds serieuzer over na te denken. Het enthousiasme van eerdere deelnemers,  belangrijke sponsoren en het gevoel van verbinding maakten de beslissing om het te proberen voor mij gemakkelijk. Van het een kwam het ander tot er het ‘point of no return’ kwam. De 40e editie was een feit”, aldus Michelle.

De nieuwjaarsduik wordt op 1 januari georganiseerd op het surfstrand van Haddock Watersport en wordt mede mogelijk gemaakt door UNOX, Gemeente Almere, Haddock Watersport, Haven Idee, Almere City Marketing, Baljetgroep, Oostwouder Events, Albert Heijn Markerlaan, veel vrijwilligers en de Reddingsbrigade Almere. De bekende Almeerder André Troost verzorgt de muziek op het strand.

Om 11.00 uur kunnen deelnemers zich aanmelden voor de duik. Zij krijgen een warme UNOX-muts en een vaantje.

Bij de kramen is er voor iedereen lekkere warme chocolademelk met slagroom, UNOX erwtensoep en Glühwein.  Om 11.40 is er een gezellige warming up en om 11.55 nemen de duikers positie in. Om 12.15 is de uitreiking van de originaliteitsprijzen voor de duikers, kinderen en volwassenen, die het origineelst verkleed te water zijn gegaan.

Kijk voor alle informatie op nieuwjaarsduikalmere.nl

Geschreven door