Opening van de expositie van de fotorol 1977-1984

In het stadsarchief de expositie Almeerders op de fotorol (1977-1984) is donderdagmiddag geopend door burgemeester Hein van der Loo

Vele belangstellenden kwamen op de eerste dag kijken naar de fotos die van Gert Schutte, Jos Jongerius en Bob Friedlander  zijn tentoongesteld. Alle fotos komen uit het archief van de fotografen en is nu onder beheer van het Almeerse stadsarchief. Meer dan 600000 negatieven zijn gedigitaliseerd de expo is elke dinsdag woensdag en donderdag tussen 1200 en 1600 geopend en kan ook op afspraak de expo duurt tot 23 september en de foto’s worden ook steeds verandert.

Op de foto Michelle Friedlander die ook veel foto maakte Gert Schutte, Bob Friedlander, Burgemeester van der Loo en Bianca de weduwe van Jos Jongerius die het wek van haar man overnam. Ook wilde de burgheester zoals alle eerdere burgemeesters even op het trapje van Bob Friedlander gaan staan waar vele Almeerders hem in herkenden Ook maakte de burgemeester een foto van Bob Friedlander en oud Minister van van Acht en Minister Tuijnman uit 1980

Jaren lang is Bob onze 112 fotograaf geweest. Vele duizenden foto’s hebben wij van hem gepubliceerd. Bob was ook vrijwilliger en leverde zijn foto’s gratis.

Foto’s familie Friedlander

Geschreven door