Rondleiding Bob en Michelle Friedländer tijdens weekend-openstelling Stadsarchief op zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei organiseert Stadsarchief Almere van 12.00 – 16.00 uur een speciale openstelling van de tentoonstelling Almeerders op de Fotorol. Ter gelegenheid geven fotografen Bob en Michelle Friedländer om 13.00 en 15.00 een rondleiding door de expo en beantwoorden ze vragen. 

De fototentoonstelling Almeerders op de Fotorol is een groot succes. Veel bezoekers komen op dinsdag-, woensdag of dondermiddag naar het Stadsarchief Almere. Op verzoek van diverse bezoekers is het archief ook een paar keer in het weekend geopend: op zaterdag 13 mei, zaterdag 9 en zaterdag 23 september 2023. De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Almeerders op de fotorol toont foto’s van de Almeerse fotografen Gert Schutte, Jos Jongerius en Bob Friedländer. Stadsarchief Almere laat meer dan 600.000 van hun fotonegatieven digitaliseren.

De tentoonstelling toont een eerste selectie van de gedigitaliseerde foto’s. De focus ligt op Almeerse mensen uit de beginjaren van Almere. Het Stadsarchief roept bezoekers op om extra informatie en verhalen aan de foto’s toe te voegen. Veel bezoekers maken daar gebruik en laten op ‘geeltjes’ interessante informatie bij de foto’s achter.

Bijschrift foto’s

– bezoekers voegen informatie toe aan de tentoonstelling
– Bob Friedländer en burgemeester Hein van der Loo tijdens de opening. 
Foto’s gemaakt door Stadsarchief Almere

Bob Friedlander en burgemeester Hein van der Loo

Geschreven door