Bloedprikken straks ook in vijf gezondheidscentra

Direct in het nieuwe jaar opent het Flevoziekenhuis in vijf gezondheidscentra van Almere locaties voor bloedprikken. Het gaat om De Spil, De Haak, De Notekraker, De Bouwmeester en Perspectief.

Patiënten van de Zorggroep Almere kunnen daardoor dichtbij huis terecht voor bloedprikken of het inleveren van bijvoorbeeld urine.

Door de intensievere samenwerking tussen het ziekenhuis en de zorggroep hoeven patiënten bepaalde medische onderzoeken maar één keer te doen. Voorheen kon het voorkomen dat meerdere zorgverleners hetzelfde onderzoek lieten uitvoeren. Vanaf het nieuwe jaar is dat verleden tijd. Marieke Levitus, klinisch chemicus in het Flevoziekenhuis: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Het is een mooie verbetering van de zorg voor onze patiënten én onze zorgverleners.”

Naast het uitbreiden van de locaties voor bloedprikken, gaan het Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere meer samenwerken op het gebied van ‘eerstelijnsdiagnostiek’. Dit zijn onderzoeken zoals bloedtests, kweken of weefselonderzoeken die patiënten op aanraden van de huisarts laten doen.

Geschreven door