Concert door jonge pianotalenten in Almere Poort

De Almeerse concertpianist Mkhitar Ghazaryan en eigenaar van Jong Piano Talent organiseert op zondagochtend 17 december aanstaande in Podium Poort een concert met zijn leerlingen. “Een muziekinstrument – zoals de piano – leren bespelen, leert je op zo veel andere gebieden meer.” 

Ooit leerde de Almeerder zelf in Armenië piano te spelen. Jaren later bleek het voldoende om in Nederland naar het Conservatorium in Den Haag te kunnen gaan. “Mijn ontwikkelingsreis tot concertpianist en pianodocent is met vallen en opstaan gegaan. Ik heb mijn eigen methode ontwikkeld om leerlingen op een fijne manier te kunnen begeleiden.”

Naast het leren bespelen van het instrument, ontwikkelen kinderen zich ook op andere gebieden. “Plezier in het spel, genieten van leren, discipline, afspraken maken en je eraan houden, samen spelen, samenwerken, optreden en podium ervaring op doen…”, vult hij aan.

Podiumervaring opdoen

Om zijn leerlingen podiumervaring te laten opdoen, om de progressie van hen te kunnen laten zien, én bezoekers te laten genieten van hun pianospel, organiseert Ghazaryan op zondagochtend 17 december in Podium Poort een concert van 10.00 uur tot 11.00 uur. “Ik wil bezoekers van buiten af natuurlijk ook kennis laten maken met Jong Piano Talent.”

Toegang bedraagt 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen.

Aanmelden kan via info@jongpianotalent.nl

“Voor musici in opstartfase is het lastig”

In Nederland en ook in Almere is er volgens de Almeerse concertpianist geen plek om op te starten. “Het zou heel fijn zijn als er wel een start-uplocatie voor musici komt. Ik hoop een gebouw en dus een goede, geschikte ruimte hiervoor te kunnen vinden.”

Voor contact en meer info: https://jongpianotalent.nl/

Geschreven door