FC Almere VR moeten ver gaan voor de winst (3-2)

Op sportpark de Marken hebben de vrouwen van FC Almere tegen SO Soest een zwaarbevochten overwinning geboekt. In dit spannende duel wisten de dames van Almere na 90 minuten aan de goede kant van de score te blijven.

Kansrijk

In de eerste helft was Almere de bovenliggende partij met diverse kansen om tot scoren te komen maar daar moest men een kwartier wachten toen Geneve Gibbs de ban brak en Almere een 1-0 voorsprong bezorgde. Soest was bij vlagen ook kansrijk maar Almere-doelvrouw Karlijn Berends was in haar goede doen en voorkwam erger voor haar ploeg.

Trefzeker

Na de rust ging het veelal gelijk op maar toch zou Almere de voorsprong verdubbelen, Talitha Hubers was in minuut 68 trefzeker voor de Almeerse ploeg. Soest gaf zich hierna zeker niet gewonnen en zette meer druk op het doel van Almere. Een kwartier voor tijd wist men dan ook de 2-1 te scoren en brak een spannende fase aan. De druk werd groter op het doel van Almere en kon de gelijkmaker dan ook niet uitblijven en viel dan ook in de 82e minuut:2-2. Almere liet het hier niet bij zitten en uit een snelle counter wist Geneve Gibbs  hieruit voor Almere te scoren en leidde de thuisploeg met 3-2. Hierna nog wel hectische momenten voor beide doelen maar in de score veranderde niets meer en bleef de winst in Almere-Haven.

Door de winst staat Almere nu derde op de ranglijst en speelt komende zaterdag bij sc ‘t Gooi om 10:30 uur.