Publiek kan stemmen voor Almeerse Cultuurprijs

Liefhebbers van lokale cultuur door Almeerse makers kunnen hun stem uitbrengen voor de Cultuurprijs 2024. Die prijs wordt begin volgend jaar uitgereikt.

De Almeerse Cultuurprijs is een prijs van de stad en in het bijzonder haar cultuursector. Het publiek heeft een belangrijke stem in het kiezen van de winnaar. Sinds 2022 reikt Cultuurfonds Almere de Almeerse Cultuurprijs uit aan een cultuurmaker of culturele organisatie, die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan cultuur in de stad.

In de eerste ronde bepaalt de Almeerse cultuursector wie van de tien genomineerden doorgaan naar de volgende ronde. Deze organisaties en personen zijn door Gemeente Almere en Cultuurfonds Almere geselecteerd. Cultuurgenieters kunnen ook zelf kandidaten aandragen.

De drie kandidaten met de meeste stemmen gaan door naar de volgende ronde. In deze tweede ronde is het aan het Almeerse publiek om hun stem uit te brengen op hun favoriet. De stem van het publiek is de vijfde stem in de jury waarin ook de wethouder Cultuur en de vorige winnaar van de prijs zitting hebben.

Voor de Almeerse Cultuurprijs wordt er gekeken naar een aantal criteria: de stimulerende invloed op de lokale cultuur en/of samenleving, valt op binnen het vakgebied, is van uitzonderlijk niveau, heeft cultuur in Almere op uitzonderlijke wijze landelijk onder de aandacht gebracht, en kan betrekking hebben op de afgelopen twee jaar, of op het gehele oeuvre.

De prijs van 5000 euro kan besteed worden aan een nieuw eigen productie. Op de site van het Cultuurfonds Almere staat een stemformulier dat voor 17 december moet worden ingezonden.

Geschreven door