Woningen ontruimd na explosie in Poort | Update

Zaterdagmorgen 16 december rond 02.15 uur zijn de hulpdiensten in grote getalen ingezet in het Hommeruskwartier

Verschillende hulpdiensten werden ingezet nadat de buurt was opgeschrikt van een enorme knal. De straat werd groot afgezet tot de komst van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Een bomexpert heeft in een speciaal bompak onderzoek gedaan bij een woning. Wat dat precies is aangetroffen is onbekend. Vanwege de onderlinge communicatie werd opgeschaald naar het sein ‘grip 1’.

De bewoners van meerdere woningen moesten hun huis verlaten en zijn opgevangen in een brandweerkazerne. Sommigen hebben zelf een slaapplek geregeld voor de nacht. Het onderzoek gaat nog langere tijd in beslag nemen.

De schrik zit er goed in buh de buurtbewoners. Gisteren was er ook al een schietincident in de wijk. De gemeente had voor tijdelijke opvang zorggedragen.

Vannacht heeft Burgemeester Hein van der Loo heeft een bezoek gebracht aan omwonenden die werden opgevangen in brandweerkazerne Poort, “Dit geweld is onacceptabel “sprak hij de omwonende toe. Dank aan de hulpdiensten die snel en adequaat opgetreden hebben.”

Foto AS Media – Kyrlian de Bot

Geschreven door