Burgemeester en wethouders ‘diep geraakt’ door vertrek Roelie Bosch

Wethouder Roelie Bosch (ChristenUnie) heeft haar ontslag ingediend als wethouder Jeugd en gezin, Onderwijs, Welzijn en Leefbaarheid. Dat maakte zij donderdagavond bekend in de raadsvergadering. Haar partij, de ChristenUnie, trekt zich ook terug uit de huidige coalitie. Dat betekent dat het college van burgemeester en wethouders voorlopig verder gaat met zes wethouders.  

In een eerste verklaring zegt het college het besluit van wethouder Bosch te respecteren en te betreuren. ‘Het vertrek van Roelie raakt ons diep. Zij is al heel lang actief in de Almeerse politiek en heeft zich als wethouder met hart en ziel ingezet voor onderwijs en jeugd. We verliezen een bevlogen bestuurder en een fijne collega.’ Wie de portefeuille van Bosch gaat overnemen, is nog niet bekend. Het college bespreekt op korte termijn de onderlinge taakverdeling. Of het college wordt aangevuld en zo ja, op welke termijn, is aan de gemeenteraad. De komende tijd moet hierover meer duidelijk worden.  

Foto van een programma die Theo Faber en Frank Roos afgelopen zomer gemaakt hebben.

Geschreven door