Burgemeester op stap met buurtpreventie en politie in de wijk

Met een luisterend oor liet onze burgemeester Hein van der Loo zich in Waterwijk door buurtpreventie informeren over diverse zaken zoals afval, openbare verlichting en autovoelers

Buurtpreventie heeft in Almere enkele teams. Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die samenwerkt met de politie en de gemeente om bepaalde vormen van criminaliteit, zoals vandalisme, overlast en verstoringen van de openbare orde, aan te pakken in de wijk. Dit doen zij zowel offline als online op verschillende manieren en in diverse samenwerkingsverbanden.

Ook de Waterwijk heeft een enthousiaste groep lopers die zich dagelijks inzetten voor woongenot in hun wijk. Signalen spelen zij door. of worden geïnformeerd vanuit de gemeente/politie bij actuele thema’s. Een buurtbewoner is immers de ogen en oren in de wijk.

Gisteren liep de burgemeester van de gemeente Almere mee met deze betrokken groep Waterwijkers. Al wandelend vertelden zij de burgemeester wat er speelt in hun wijk, wat er beter kan, en waar wij als partners (lees: gemeente en politie) kunnen verbeteren/veranderen. Met een luisterend oor liet de burgemeester zich informeren over diverse zaken, zoals afval, openbare verlichting en autovoelers.

Foto Politie Almere

Geschreven door