Flevolander Bert Gijsberts overleden

In het Almeerse revalidatiecentrum Flevoburen is op 70-jarige leeftijd de markante Flevolander Bert Gijsberts overleden. Gijsberts, die van 2012 tot en met 2015 namens de VVD gedeputeerde was, mag met recht een echte Flevolander worden genoemd.

Hij werd in 1953 geboren in Bant. Elf jaar later verhuisde hij met zijn ouders naar Biddinghuizen. Daarna woonde hij een tijdje in Dronten. Tenslotte vestigde hij zich in Almere, waar hij in de nacht van maandag op dinsdag overleed. Gijsberts werd in 1986 bedrijfsleider van de Almeerse vestiging van groenbedrijf Bogaart. Later werd hij mede-eigenaar en algemeen directeur van het bedrijf. Bogaart stond bekend als een onderneming die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder haar hoede nam.

Bert Gijsberts zette zich persoonlijk voor deze mensen in. Voor zijn onvermoeibare inzet op tal van terreinen, werd Bert Gijsberts in 2008 benoemd tot officier in de orde van Oranje Nassau. In 2000 was aan hem al de Bonifatiusspeld uitgereikt, de hoogste onderscheiding in de gemeente Almere.

Geschreven door