Grote hoeveelheid softdrugs ontdekt tijdens controle opslagboxen Transistorstraat

De gemeente Almere voerde op maandag 22 januari, in samenwerking met de douane en de politie, een controle uit in diverse opslagboxen aan de Transistorstraat in Almere. Er werd onder andere een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Tijdens de controle van de opslagboxen aan de Transistorstraat is onder andere tientallen kilo’s softdrugs gevonden en ook illegale tabak, lachgas en designerdrugs (bijvoorbeeld XTC en speed) en goederen om een hennepplantage mee in te richten. Een opslagbox bleek illegaal bewoond te zijn. Per overtreding worden passende maatregelen genomen.

De aanpak van ondermijning is een speerpunt van de gemeente Almere. Criminelen maken voor illegale activiteiten vaak gebruik van legale bedrijven en diensten. Burgemeester Hein van der Loo: “Deze vormen van criminaliteit zijn meestal onzichtbaar voor de buitenwereld, maar hebben negatieve gevolgen voor onze inwoners en ondernemers. Daarom gaan we ook in 2024 door met deze controles.”

Opslagboxen

Bij de aanpak van ondermijning is er extra aandacht voor opslaglocaties. Opslaglocaties blijken regelmatig anders in gebruik te zijn dan bedoeld. Het anoniem huren van boxen, de lage kosten en beperkte sociale controle maken opslagboxen aantrekkelijk voor ondermijnende criminaliteit. Wethouder Alexander Sprong (Toezicht & Handhaving): “Samenwerken met partners om het illegale gebruik van opslagboxen door criminelen tegen te gaan blijkt ook nu weer van groot belang. Het is belangrijk dat we een signaal afgeven met deze integrale controles dat we dit soort praktijken niet accepteren in Almere.”

Vermoedt u dat er sprake is van criminele activiteiten in een pand of in uw omgeving? 

U kunt signalen op verschillende manieren delen:

Bij de gemeente Almere via 14 036, www.almere.nl of door te mailen naar: meldpuntondermijning@almere.nl

Bij de politie via 0900-8844 of (bij spoed) 112;

Bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

(Foto: archief Omroep Almere)

Geschreven door