Jazz op de donderdag | Cultuurhuis Buiten

Eén keer per maand organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Dubbel jazzplezier dus! Voor het korte concert hebben we Dennis Kivit uitgenodigd. Dennis zingt naast zijn eigen repertoire Nederlandse vertalingen van jazz songs. Deze vertalingen zijn gemaakt door muzikant en tekstschrijver Emiel Wienholts.

De sessieband:
Piano – Cajan Witmer
Contrabas – Sven Schuster
Dimitrios Kosmidis -drums
Mini -concert: Dennis Kivit

Dennis Kivit studeerde jazz-zang aan het Hilversums Conservatorium en interpretatie aan de Amsterdamse Akademie voor kleinkunst. Hij trad op in het theater, als jazz- en popzanger en vertolker van het Nederlandse kleinkunstlied.
Hij won o.a. de Swing Society Award, de eerste prijs op het concours van het Middelsee Jazztreffen en de cultuurprijs van de Haarlemmermeer.

Hij zong onder andere met Paul de Leeuw, Donald Jones, Mathilde Santing, Edwin Rutten, en soleerde met het Metropole orkest, het Orkest van de Luchtmacht en het combo van Cor Bakker. Hij geeft zangles op het Utrechts conservatorium.

Uit de recensies:
“Zijn stem is lenig, heeft een warm timbre, en hij komt prachtig tot zijn recht in soulachtige popballads. Hij steelt onmiddelijk je hart …” (Het Leids Dagblad)
”Lekkere muziek, bezielde zang en veel humor”

De jamsessie is niet alleen voor muzikanten, ook luisteraars zijn van harte welkom.
Dus breng je eigen instrument mee of kom zingen en neem bladmuziek/akkoordenschema’s van de songs mee die je graag zou willen laten horen (in 3-voud).
Kom gezellig jammen of kom gewoon lekker luisteren!

Adres
Cultuurhuis Café Buiten
Baltimoreplein 106
1334 KA Almere
Datum en tijd
Donderdag 18 januari 2024
19.30 uur concert
20.30 uur jamsessie
Gratis entree 

Geschreven door