Koningin Máxima op bezoek in Haven

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdagmiddag 24 januari het stadsdeel Haven. Het bezoek staat in het teken van de bewoners van het stadsdeel, waarbij aandacht is voor de initiatieven om de verbinding tussen wijkgenoten te vergroten en voor hoe inwoners omgaan met de uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, kansengelijkheid en eenzaamheid.   

Het bezoek aan Almere Haven start in Het Buurtlokaal, een ontmoetingsplaats waar vrijwilligers verschillende activiteiten organiseren en inwoners samenkomen voor kennismaking en bijpraten, gezamenlijke maaltijden en spelletjes. Koningin Máxima bezoekt de handwerkclub en gaat met deelnemers in gesprek over hun leven in Almere Haven, over wat de activiteiten in Het Buurtlokaal voor hen betekenen en over thema’s die hen bezighouden. 

Vervolgens bezoekt Koningin Máxima scholengemeenschap De Meergronden, de oudste middelbare school van Almere.  Na het bezoek aan de school gaat Koningin Máxima naar Senior-Live. Met behulp van vrijwilligers ondersteunt deze organisatie senioren bij vragen over het gebruik van hun computer, tablet en smartphone.  

Het bezoek aan Almere Haven wordt afgesloten in buurtcentrum Corrosia. Hier gaat Koningin Máxima met een aantal actieve bewoners in gesprek over de uitdagingen in het stadsdeel, over de ideeën om hun leefomgeving te verbeteren en over hun inspanningen om de contacten in de buurt te versterken.     
Foto:  © RVD-Martijn Beekman

Geschreven door