Rescue Mother & Child Afghanistan

Benefiet voor spoedzorg op 25 januari in de kunstlinie

De Almeerse stichting Rescue Mother and Child Afghanistan zet zich in voor spoedzorg rondom bevallingen. Elke twee uur sterft er in Afghanistan een moeder aan vermijdbare complicaties bij een zwangerschap of bevalling. Op donderdagavond 25 januari wordt er een benefietavond voor deze stichting georganiseerd in de Kunstlinie in Almere. 

De onafhankelijke stichting is vorig jaar opgericht op initiatief van Mahbooba en Mahmood Menapal, beiden artsen met Afghaanse wortels. Zij willen Afghanistan helpen met het opzetten van basisgezondheidszorg. De meest elementaire voorzieningen ontbreken en vooral vrouwen en kinderen lijden daaronder. Mahmood Menapal heeft deze maand de stichting ingeschreven in Kabul en bereidt nu de opening het eerste gezondheidscentrum ter plekke voor. RMCA werkt samen met internationale instellingen als Artsen zonder Grenzen en universiteiten.

Zangeres Najia en Ensemble Black Pencil – Foto Claudia Kamergorodski

Geschreven door