Voorzitter ziet geen rol voor PvdA in college

Het is bijzonder onwaarschijnlijk dat de PvdA in het gat zal stappen dat in het college ontstaan is na het opstappen van wethouder Roelie Bosch. Dat zegt de voorzitter van PvdA Almere, Monique Bekkenutte (foto).

“Bij de huidige rechtse wind in Flevoland lijkt mij niet dat de PvdA aan zet is”, zegt de voorzitter in het ledenblad Roodschrift. “Dit college voert een rechts beleid uit. Ik zie niet dat de PvdA voor Almeerders die geen betaalbare woning kunnen vinden of die het water aan de lippen staat vanwege stijgende kosten en achterblijvende inkomens, het verschil kan maken.”

Bekkenutte verwijst naar de jaren waarin VVD-raadsleden en wethouders zich in Almere manifesteerden met een sociaal gevoel. “Ik kom tegenwoordig heel weinig VVD’ers met een sociaal hart tegen. De huidige VVD is geen echt liberale partij meer. De VVD is conservatief geworden en wel heel erg rechts. Daar past de PvdA slecht bij.”

Ze realiseert zich dat de achterblijvers in het college niet zitten te wachten op een stevige PvdA’er die wel zorgt voor betaalbare woningen en steun aan mensen met een laag inkomen. (foto Nieke Martens)

Geschreven door